Kompletní fotoreportáže z následujících akcí naleznete na Rajčeti. Několik obrázků poví více než tisíc slov :-)
 
31.12.2010 - Trénujeme ještě...

  

26.12.2010 - Svatoštěpánksý hon MS Ostříž Mlázovice
 
Trojka v leči...  
 
12.-13.12.2010 - Sokolnické setkání Třeboň
 
 
 
11.12.2010 - Třetí hon MS Ostříž Mlázovice
 
Fronďa Frodík Mé lovecké hvězdy :-) Felína 
 
4.12.2010 - Hlavní hon MS Ostříž Mlázovice
 
V leči... Frodo - dohledávka a přinášení Felína - dohledávka a přinášení
   
27.-28.11.2010 - Sokolnické setkání Otnice a Milotice
 
20.11.2010 - První hon MS Ostříž Mlázovice
 
Felína vystavení slepičky
 
12.-14.11.2010 - Sokolnické setkání Šilhéřovice
 
6.11.2010 - Sokolnické setkání Jankovice
 
Nové anglické duo...
 
1.11.2010 - Nový člen smečky Kissy
 
Z Dymokur jsme si po dohodě odvezli domů nového přechodného člena smečky - mladou angličanku Kissy (Pussy z Lodínských luhů), která se u nás bude učit jak se má ohař "chovat". Několika týdenní pobyty na našem dvoře se budou opakovat až do složení určitých zkoušek z výkonu :-)
 
30.10.2010 - Sokolnické setkání Dymokury
 
V polabí se pernaté zvěři daří přeci jen trochu více, čímž i naše lovy v Dymokurech mohly být úspěšné. Fel byla opět neúnavným a nenahraditelným pomocníkem pro Martina se sokolem.
 
Úspěšná lovecká trojce
 
23.10.2010 - Sokolnické setkání Týnec nad Labem
 
Za celou dosavadní loveckou sezónu jsme si s Fel neužily tolik loveckých příležitostí, jako právě v Týnci. Příčinou byla přítomnost divokých bažantů v jejich přirozených stanovištích, kde Fel mohla předvézt klasickou práci anglického ohaře. Ve spolupráci se sokolem byly akce 100% úspěšné.
 
  
 
14.-17.10.2010 - Mistrovství světa lovu s ohaři Slovensko
 
Když mi v neděli 26. září zavolalo vedení klubu, že se Fel nominovala do reprezentačního týmu anglických ohařů do letošního mistrovství světa měla jsem dojem, že už z těch horeček, které mě ten víkend skolily, blouzním. Po asi minutové odmlce jsem do sluchátka odkývla účast a spustil se v mém životě nevídaný kolotoč. Přiznávám, že vše šlo stranou, dokonce i v práci pochopili, že místo oběda jezdím na střelnici, pak honem do řepy na bažanty, prostě jsem nenechala nic náhodě a nasadila nám oběma tvrdý docvičovací režim. Však jsme na to všechno měly jen 3 týdny... Byla jsem si vědoma, jaká důvěra v nás byla vložena a byla značně nervozní, ale zároveň jsem se prostě těšila. Další průběh celých čtyřech dní je do podrobna zdokumentováno ve fotografiích, které jsou na Rajčeti.
Pro nás obě to byla neskutečná zkušenost, a bylo nám ohromnou ctí účastnit se mistrovství světa, kde dosáhla Česká republika poprvé v historii prvního místa a šikula Fino v Vlaďkou vyběhali titul mistrů světa 2010!!! Ohromnou podporou mi na mistrovském parkuru byl Martin, rodiče, kteří nelenili a do Sence přijeli také a další nadšenci kamarádi z Čech. Všichni dohromady utvořili moc příjemnou atmosféru, která jen umocnila hezké zážitky, které se vryly hluboko do mého podvědomí.
 
Zahajovací ceremoniál Představování zbraně a střeliva rozhodčím
 
7.-9.10.2010 - Mezinárodní sokolnické setkání Opočno
 
Bohužel mi má profese, která má své pracovní spičky na jaře a na podzim, nedovolila se účastnit všech třech dnů mezinárodního sokolnického klání na Opočně, a tak Mlázovickou tvrz zastupovala pouze Felína vedená Martinem, který šel ještě bez sokolíka.
 
Fel vystavující, Carlos přiznávající
 
 2.10.2010 - Sokolnické setkání Sezemice
 
Pro drobný úraz musela naše sokolice zůstat sedět doma, a tak jsme vyrazili na setkání jen se psy. Slušný trénink Fel na další soutěžní vystoupení, které ještě držím v tajnosti...
 
25.9.2010 - Sokolnické setkání Jestřábí Lhota
 
Sokolnické setkání organizované Martinem bylo vybráno do honiteb Jestřábí Lhoty. Nejen že se toto místo skoro hemží bažanty a koroptvemi, ale i krásné terény pro psy i sokoly byly více než vynikající. Fel si vystavování konečně užila více než dost! :-) Škoda jen že druhý den musel být odvolán pro značnou nepřízeň počasí. Promáčení dravci prostě lovit neumí...
 
Vystavení koroptví Vystavení bažantí slepičky Přiznávání
 
18.9.2010 - Sokolnické setkání Veliké Všelisy
 
Další sokolnické setkání bylo pořádáno střediskem Mladá Boleslav. Ač bylo parádně organizačně zvládnuto, zklamání nad nulovým stavem divoké zvěře se atmosférou bohužel neslo :-(
 
Slavnostní nástup
 
11.-12.9.2010 - Sokolnické setkání Třebusice
 
První sokolnické setkání letošního roku se již tradičně odehrálo v Třebusicích u Slaného. 
 
Trojka v poli... Dámská nedělní jízda :-)

5.9.2010 - Field Trials - Gibier Tiré & Soutěž Svatého Huberta Dubany

Druhý den v Dubanech startoval jako první Martin na soutěži Svatého Huberta s Ebi a já ho následovala s Feli. Byla to pro oba moc fajn zkušenost, jen kdyby ta zvěř byla přítomna... :-/

Martin & Ebi Janina & Fel

4.9.2010 - Field Trials - Gibier Tiré & Memoriál Josefa Luxe Dubany

Září nám začalo opět zkouškově. Odvedla jsem si Ebi na Memoriálu Josefa Luxe, kde zkončila na 3. místě mezi anglickými ohaři se 196 body v I.ceně. Fotečky ale nemáme ani jednu, protože Martin nesměl být u jejího běhu, nevíhoda dvou páníčků... Nicméně nějaké z průběhu dne jsou na Rajčeti.

Na FT-GT startovala samozřejmě Feli. Běžela hned v prvním páru s velikým soupeřem Faustem, ale ani jeden z nich neměl to štěstí, aby dostal terén se zvěří a zabodovat tedy nebylo možné :-(

Slavnostní nástup Start Fai na FT-GT

31.8.2010 - Druhý šampion krásy na dvoře

Felína má konečně potvrzen titul Šampion krásy České republiky! Dokázala tím, že je šikovná nejen v poli, ale i ve výstavním kruhu - Feli gratulujeme!

8.8.2010 - Cvičíme dál...

Máme přes sebou ještě další výkonostní zkoušky, a tak makáme dál. Ani Frodo nezůstává pozadu, i když pro něho je to spíš kondiční cvičení na loveckou sezónu...

Fai - vystavení pernaté Janina a smečka

24.-30.7.2010 - Expedice Ykinesej

Naše týdení "expedice" napříč Jeseníky nebyla příliš výcviková, nicméně nezahálel nikdo z účastníků :-) Bylo nám všem nádherně!

Napříč Jeseníky... Nad vřesovištěm U pramene

24.7.2010 - Memoriál Stanislava Vojnara Kosičky

Dalším zkouškovým zastavením bylo letos opět v Kosičkách na speciálních vodních pracech. Fel je vodař od štěňátka, rákosí a kopřivy ji nevadí, aporty miluje. Zakončila tedy vodní parkur skvěle následovně:  Fai Leslie Leven - I.cena 91 bodů viz. Rajče
 
Přinášení kachny z hluboké vody

21.6.2010 - První setkání s "Bystrouškou"

Ač z profesních důvodů nestíhám plnohodnotně připravit Fel na Lesní a Všestranné zkoušky, ozkoušela jsem její první reakci na lišku. Její první kontakt vůbec s touto zvěří dopadl nad moje očekávání - Fel absolutně neřešila, co je to za aport, čapla ho vyváženě na plnou mordu a hrdě přinesla a odevzdala. Následovala náramná pochvala a promítání mého diáře v hlavě, zda LZ a VZ ještě stihneme... ;-) Druhý den mi to nedalo a frčely jsme na naši starou dobrou ohrádku, ozkoušet jak velkou překážkou bude. Résumé: Fel prostě aportuje cokoli kdekoli a s naprostou chutí a odhodláním! Válcuje veškeré mé kynologické sny a navíc je mnohonásobně převyšuje. Feli děkuju Ti za to, že mě učíš, co znamená pojem Anglický setr!!!
 
První zkušenost s liškou! Druhá zkušenost s liškou - ohrádka! Vzorné předání...

19.6.2010 - Intercanis Brno

Krásný víkend na Moravě jsme si ještě vylepšili návštěvou na Mezinárodní výstavě psů, kde naše Fel nastoupila ve třídě pracovní mezi čtyřmi fenami. Potvrdila si zde dosavadní výstavní výsledky, když obdržela ocenění: Výborná 1, CAC, res. CACIB!!! Jelikož již má Felda toho výstavního zlata dost (a plné zuby ;-D) byla to její poslední výstava v dohledné době. Zase trochu šlápneme do pedálů loveckých a uvidíme jak co vyjde... :-) Naše díky patří našim kamarádům od Slavkova a z Jihlavy, se kterými jsme rádi strávili prosluněné dny! Viz. fotos na Rajčeti.
 
Třída pracovní Gratulace :-)

15.5.2010 - Klubová výstava ČPSK Panenské Břežany

Vrcholem našich jarních akcí vždy byla a bude klubová výstava v Panenských Břežanech. Ač nevlastním psy z typických výstavních linií, ráda je v kruhu předvedu, a to bez jakýchkoli vyhlídek na blýskavé poháry... O to více mě pak těší nečekaný výsledek. Tím samozřejmě naznačuji, že z tolik prestižní a jediné klubové výstavy v tomto roce vzešla Klubová vítězka 2010, kterou je naše Felína! Tento titul dostane jen jeden pes a fena plemene za rok a letos ho přidělila švédská rozhodčí paní Bengtsoon. Fel si tak obhájila loňský výsledek V1, CAC a opět si přidala něco navíc. Frodíkovi už hezky dýchá na paty a její polička s poháry už ty jeho zastiňuje ;-)
 
Pointřice Ebi se také dost snažila a přísné oko paní Dornell jí přidělilo nádherný posudek a známku V1, což je na její mládí moc pěkný výsledek. Ukončili jsme tak důstojně dosti úspěšné jaro a já mám opět nadmíru splněno, co jsem si se psy při mém vytížení vytyčila!
 
Klubová vítězka ČPSK 2010 Šťastné vítězky :-) 

8.5.2010 - Jarní pohár ČPSK Uhříněves

Dnešní den patřil Ebi, která se postavila společně s Martinem na start klubových zkoušek vloh nazývaných Jarní pohár. Přihlášeno bylo celkem 24 pouze anglických ohařů a bylo na co koukat. Já s Fel jsme sice jen držely palce ze souvratě, ale udělaly jsme zase řadu obrázků, viz. Rajče. Terény kolem Uhříněvse byly dobré i horší, ale Ebina měla to štěstí, že si našla jak zajíčka, tak i kohouta a vyběhala si celkem 192 bodů v I.ceně! Mladá pointřice má další laťku přeskočenu, bravo! :-)
 
Gratulace úspěšným :-)

1.5.2010 - Mezinárodní výstava psů Praha

Protože máme Letňany doslova za humny, přihlásila jsem naši omladinu (Frodo už žádné výstavní povinnosti nemá) na výstavu jen tak, že se proběhneme v kruhu a zafandíme kamarádům. Osud tomu dopřál jinak a my z výstaviště odjížděli obtěžkáni medailemi a poháry, protože obě naše fenky se zřejmě domluvily a trumfovaly navzájem...
 
Kdo nastoupil do kruhu jako první byla Felínka, kde si od paní rozhodčí Heleny Dvořákové odnesla nádherný posudek a společně s ním i hodnocení: V1, CAC, CACIB, BOB, Vítěz Prahy 2010 a na to navazující i Cruft's kvalifikaci 2011!!! Tímto splnila poslední podmínku pro zadání titulu Český šampion krásy!
 
Naše radost však pokračovala ve vedlejším kruhu, kde posuzoval pan Pavel Navrátil a kam jsem nastoupila s Ebinkou. Ač to byla její první výstava, předváděla se jako velká holka a tímto si zasloužila hezké hodnocení: V1, CAJC, BOB + Cruft's kvalifikaci 2011! Pro pointřičku to znamenalo splnění druhé podmínky pro chovnost. Jak nevinně může den začít a jak velkolepě může finišovat... Celý den v obrázcích je samozřejmě na Rajčeti.

Český šampion krásy, Kvalifikace na Cruft's 2011 Felína: CAC, CACIB, Vítěz Prahy, BOB; Ebina: CAJC, BOB!!!

24.4.2010 - Jarní svod loveckých psů Chudeřice

I pointřička Ebi prochází všemi potřebnými fázemi ohaře a dnešním dnem má splněnu další z nich, kterou je jarní svod pořádaný OMS Hradec Králové. Panu rozhodčímu se náramně líbila a neshledal na ni jedinou vadu!

17.4.2010 - Mezinárodní Field Trial Klapý

O týden později jsme byli obhájit s oběmi fenkami dosažené body, ale i kdyby jsme se všichni čtyři rozkrájeli, na zvěř jsme prostě nenarazili. A tak nemělo smysl beznadějné počínání opakovat ani v neděli. Byla to náramná škoda, neb v Klapý je Field Trial již věhlasný, ale bez zvěře jeho sláva pomalu ale jistě pohasíná... Nechybí opět orázky na Rajčeti.

10.-11.4.2010 - Mezinárodní Field Trial Žírovice

Stejně jako vloni jsme se vydaly přes celou republiku až k Chebu, abychom se postavily na start důležitého mezinárodního Field Trialu pořádaného naším klubem a hodnoceného zahraničními rozhodčími. Ač se Felína první den snažila sebe víc, vystavila mi lichou koroptev za širokou a hlubovou strouhou, kam jsem se za ní nemohla dostat včas, abychom bod úspěšně dokončily. :-( Za to nám ukázala všem, že to umí a podobně pracovala i druhý den, kde byl terén i pro vůdce standartní ;-) a bod jsme společně předvedly jak se patří! Vyběhala si nádherných a cenných 15 bodů se známkou Velmi dobře s hodnocením viz. ČPSK. Cenných o to víc, že jsme měly tu čest být posouzeny panem Gerhardem Einsem!!! Akční fotoreportáž je na Rajčeti.
 
Vítězný rozeběh :-) 

6.4.2010 - Krytí Frodo x Muška

Frodík se zalíbil holkám i na Slovensku, a tak setra Muška, která se k nám chystala na návštěvu už od minulého roku, vážila dalekou cestu za piháčem do Mlázovic. Zahleděli se do sebe na první pohled, a tak zájemci o pracovní setříky se mohou těšit na velmi nadějná štěňátka. Záznamy bereme již nyní, viz. sekce Inzerce.

5.4.2010 - Klubové Derby Tábor

Velikonoční pondělí opět patřilo typicky anglické polní práci. Tentoktáte jsme se všichni vydali do Tábora, kde byl celý den věnován mladým setrům a pointerům. Všechny mile překvapil terén bohatý na koroptve, kde si Felínka hezky vypracovala 2 párky koroptviček a dostala za její práci 12 bodů, známka Velmi dobře. I Eby měla šanci ukázat co v ní je a za svůj výkon si odvezla diplom s 10 body a známkou Dobře! Jsme na ty psí holky hrdi o to více, že to byla soutěž klubová a přísně hodnocená.

3.4.2010 - Field trial Kladno

První klubová akce tohoto roku byl Národní Field Trial pořádaný v honitbě Olovnice, kam jsme zavítali nejen s Felínou, ale i s pointerou Eby. Obě startovaly ve FT Derby Couple, ale body mohly udělat pouze na srstnaté zvěři ;-) Nicméně jsme viděli pěkné výkony psů, za parádního počasí, ve skoro rodinné atmosféře, která je znát i na obrázcích na Rajčeti.
 
Prostě byla pohoda :-)
 
3.3.2010 - Krytí Frodo x Ronda
Jaro jsme započali tak jak se patří, a to zamilovaně! :-) Krásná trikolorka Ronda už po Frodovi pokukovala delší dobu a Frodíka finálně doslova okouzlila. Uvidíme za dva měsíce, zda se náš žluťák může pyšnit podobně šikovnými potomky.

6.2.2010 - DuoCACIB mezinárodní výstava psů Brno

Ohromnou radost mi Felínka udělala na mezinárodní výstavě v Brně, kam jsme opět po dlouhé době zavítali okouknout, jak si vedou angličani na poli výstavním, i když naše srdce inklinují k poli blátivému... ;-) Velice sympatická paní rozhodčí paní Danielle Letroye-Latin z Belgie Felínu ohodnotila známkou Výborná 2 (ze 4 fen) a neváhala ani udělit titul Res. CAC! Úspěch jsme pak oslavili vycházkou v Lednickém parku a pěkným večerem s přáteli v Mikulově :-) Fotoreportáž je na Rajčeti.
 
 Posuzování paní rozhodčí Danielle Letroye-Latin

21.1.2010 - Sněhově puntíkaté hrátky

Svoji energii si naše omladina, nyní v klidovém období, vynakládá do nekonečných her ve sněhu. Je to naprosté divadlo a sama se na ně vydržím dívat celé hodiny, jak spokojené jsou. Viz. krátké video:
 
 

16.1.2010 - Sky trial Pátek

Úplně poslední sokolnickou akcí v této lovecké sezóně je již opět tradiční Pátecký sky trial. Pěkné zalétání dravců, příjemné posezení s přáteli a bilancování nad zážitky s opeřenci i chlupáči, toť program na třetí víkend v lednu. Rajče je opět plné fotek.

15.1.2010 - 40. polední leč MS Ostříž Mlázovice

Plesová sezóna je v plném proudu a ani naše myslivecké sdružení neváhá uspořádat důstojnou Poslední leč, tentokráte jubilejní čtyřicátou. Ač je myslivecký ples vždy perlou mezi akcemi, konající se v tuto dobu, výbor MS Ostříž se rozhodl program ještě zpestřit. Byli jsme tedy pozváni i s našimi psy a sokoly na úvodní ceremoniál, abychom náznakem připomněli neodlučitelné součásti myslivosti, jako je lovecká kynologie a sokolnictví. Jak se u nás plesá v zeleném se podívejte na Rajče.
 

9.1.2010 - Myslivecký reprezentační ples OMS Jičín

Byla jsem požádána členy kynologické komise, abych přijela předvézt své psy při zahajovacím nástupu na okresním mysliveckém plese ve Valdicích u Jičína. Bylo mi ctí odprezentovat obě naše plemena původem z Britských ostrovů, tedy Anglickou setru Felínu a Pointeru Eby. Obrázky jsou opět na Rajčeti.
 

9.1.2010 - Sky trial Hrušová

Již tradiční mezinárodní sokolnická akce ukončující období lovů s dravci se konala na Svitavsku, kde se sešla opět pěkná řádka kamarádů a známých. Ač v ten den bylo počasí snad nejkrutější z celé zimy, sokolničtí vytrvalci překonali závěje a přijeli z různých koutů republiky. Dokonce i sokoli krásně zakroužili a porovnali svá umění při lovu na holuby. Několik ilustračních fotek je na Rajčeti. Na předávání cen jsme ale čekat nemohli, náš program se večer ubíral v dalším "zeleném" duchu...

1.1.2010 - Pour féliciter 2010

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz