29.12.2012 - Hon na zajíce v Mlázovicích

Na hon pořádaný pouze na srstnatou zvěř jsem vyšla jen s Frodem, neb naši ostatní psi jsou specialisti na pernatou a nechci jim plést nos na zajících a srnčí. Ve dvou lesních lečích jsme ulovili 6 zajíců, 1 kunu a 1 srnu, která narazila do oplocenky... Zvěř černá se nám tentokrát vyhnula, a tak zůstáváme zatím na 56 kusech pro tento rok!

Frodo na zajících

9.12.2012 - Sokolnické setkání Mlázovice

Již podruhé byli pozváni sokolníci naším MS Ostříž Mlázovice na komorní lov do míst, kde se nachází divoký i vypuštěný bažant, kachny, zajíc a zvěř srnčí. V deseti dravcích a čtyřech psech jsme prošli samým středem honitby a nadšení a spokojení se navraceli k výřadu se sedmi kusy zvěře v brašnách.

   Foto M. Hrnčíř

8.12.2012 - Hon na bažanty v Mlázovicích

Za nádherného slunečně-mrazivého počasí jsme vyšli do mlázovické honitby na poklidný hon, na kterém se při pohledu na práci našich psů nelze nic jiného, než zapomenout na strasti života... Vše šlapalo jak mělo a na výřadě tak bylo sečteno 86 kusů zvěře.

  

1.12.2012 - Hlavní hon na bažanty v Mlázovicích

Největší akcí MS Ostříž Mlázovice je bezesporu hlavní hon, kde se v šesti lečích honí bažant, zajíc, zvěř černá a myslivosti škodlivá. Letos bylo sezváno 38 střelců ze všech koutů republiky a objednáno perfektní počasí. Feli a Frodo nechyběli ve známé sestavě a jako psovod s námi vyrazil i Martin s mladými Eimee a Ernym. O zábavu bylo rozhodně postaráno i po slunci západu a při finských ohních se troubilo 312 kusům ulovené zvěře. Mezi bažanty i šest zajíců a jedna kuna.

  Erny 

24.11.2012 - První hon na bažanty v Mlázovicích

Už i v Mlázovickém sdružení jsme zahájili sérii honů na bažanty. Frodo vyšel s tátou, já samozřejmě s Feli a Eimee čekala v záloze na svoji příležitost. Poklidný honeček probíhal mezi paprsky podzimního slunce a pěkná práce lovců a psů na výřad přinesla 62 ks bažantí zvěře. Aby Eimee nepřišla zkrátka, vyběhla jsem s ní druhý den na dohledávky, aby nasbírala praktické zkušenosti. Našla a vystavila 8 bažantů a dohledala 2 křídlované, které mi hrdě přinesla. Maximálně spokojený víkend pro všechny :-)

Eimee se slepičkou Eimee vystavuje slepici Feli vystavuje kohouta

17.-18.11.2012 - Sokolnické setkání Točník

Kluci (Martin, Erny a terček) vyjeli lovit až do úpatí hradu Točník. Jelikož má podzimní špička v práci stále nekončí, za holky jsem s nimi vyslala alespoň Feli :-) Oba dny zvládli skvěle a jejich návrat rozhodně nebyl s prázdnou brašnou - sokolík si ulovil svého prvního kohouta vystaveného Felínou.

Erny a Feli Feli v akci

9.11.2012 - Hon na bažanty Progles

Velmi rády jsme přijaly pozvání na hon od pana Tomáše Balihara do pěkné honitby MS Březina - Obora. Ač v zásadě nebrávám na hon psy, které příštím rokem ještě chci provézt po zkouškách, výjimku jsem po středeční zkušenosti udělala s Eimee. Úroveň akce hned od rána stvrzovalo 5 trubačů, kteří vítali každého příchozího loveckého hosta. Na myslivecké tradice a zásady se neopomínalo ani v průběhu celého dne a o to byl můj zážitek velkolepější. Feli předvedla svůj standardní výkon, kdy si pracuje samostatně a spolehlivě. Ovšem přiznám se, že jsem Eimee podcenila, když jsem mínila, že takto velký hon nezvládne... Natřela mi to v plné kráse a na svůj věk ukázala práci téměř vyzrálého ohaře, z čehož mám obrovskou radost! Ve čtyřech lečích jsme mimo ulovenou zvěř totiž ještě našly 1 křepelku, 3 sluky, 2 kalouse pustovky a 6 koroptví! Mezi nejoblíbenější aporty obou patřili křídlovaní kohouti, a tak se na výřadu při setmění troubilo 396 bažantům, 2 lončákům a 1 lišce! Rády chodíme tam, kde mají úctu k přírodě a zvěři a samozřejmě tam, kde uznají dobrou práci psa!

Feli a Eimee vystavující každá svůj kus Eimee

Eimee a její vášeń Feli s jistotou

7.11.2012 - Hon na kachny

I když teploměr venku již ukazuje mínusové hodnoty, ještě stále využíváme možností chodit téměř každou středu na tah kachen. Tentokráte jsem na komorní akci o třech střelcích a dvou psech vzala k Feli i Eimeenu. Byla to její první zkušenost na lovu s flintou a velmi mile mě potěšila, když si dohledala a s radostí donesla svého prvního kačera. Její lovecká vášeň nepohasíná ani v ledové vodě, v čemž je podobná své matce. :-) Z mokrého řádění pak obě zamířily rovnou ke krbu.

Po lovu u krbu

4.11.2012 - Mezinárodní výstava psů Praha

Dlouho jsme se nebyli nikde ukázat, tak byl do Prahy vyslán Elwin. Reprezentoval mlázovické barvy na Výbornou 1, k tomu si přidal CAC a ani CACIB tam nenechal! Je tímto již v 19 měsících mezinárodním čekatelem šampiona krásy.

Elwin od Mlázovické tvrze Elwin od Mlázovické tvrze Elwin od Mlázovické tvrze

27.-28.10.2012 - Sokolnické setkání Dymokury

Nyní naše psy už čeká pouze zábava ve formě lovů a honů. Další víkend v poli se sokoly proběhali v Dymokurech, kde nás všechny dost zaskočil štiplavý sníh a mrazivý vítr. Radikální změna po návratu z prohřátého Srbska...

 

19.-21.10.2012 - Mistrovství světa Svatého Huberta Niš Srbsko

Vrcholem zkouškové sezóny byla účast na mistrovství světa Svatého Huberta v předalekém Srbsku, kam se Českou republiku vydala reprezentovat Feli, doprovázena Eimee, která byla nahlášena jako náhradní pes. Cestu i změnu klimatu zvládly obě bez problémů a tak Feli v plné formě nastoupila v sobotu do terénu, aby zaběhla svůj excelentní parkur, za který si v baterii vysloužila 3.místo! Jelikož se zadařilo i Vlaďce s Beou, které se taktéž umístily ve své baterii na 3. místě, získaly jsme společně pro český tým (mezi 22 státy) v kategorii žen skvělé bronzové místo!!!

Se spoustou zážitků a velikých zkušeností se spokojené navracíme do Čech a děkujeme všem, kteří nám fandili! Felíně směřuji poklonu a poděkování za to, co všechno mi umožňuje společně prožívat! Se satisfakcí v duši jsme důstojně zakončily zkouškové bláznění a s grácií přeskočily laťku, kterou jsme si vytyčily na počátku sezóny.

  Sponzor české reprezentace na MS: Hubertstyl

  Více foto na Rajčeti

14.10.2012 - Podzimní zkoušky Dubeč

Posledním učněm, který s námi trávil léto, byl Aran (vlastním jménem Ambro In Blue Amber Hill). I on tuto neděli složil zacílené podzimní zkoušky a to v I.ceně s krásnými 274 body.

Aran na dohledávce pernaté

11.-13.10.2012 - Mezinárodní sokolnické setkání Opočno

Samozřejmě i letos vyjel Martin se sokolem na třídenní sokolnické klání na Opočno. Pomocníkem mu byl Erny a já vyšla do pole s Feli a Eimee.

Martin & sokol & Erny Eimee

6.10.2012 - Svatohubertské slavnosti Chlumec nad Cidlinou

Za nádherného podzimního počasí se pořádaly svatohubertské slavnosti letos v Chlumci nad Cidlinou. Na přehlídku psů loveckých plemen byli važádáni i naši angličani a reprezentovat plemeno byli Feli s Ernym.

Svatohubertské slavnosti

2.10.2012 - Aporty na souši i na vodě

Eimee v řepě Erny na rybníce

29.9.2012 - Sokolnické setkání Podmoky

Výcviky samozřejmě prokládáme praktickými lovy, momentálně sokolnickými. Erny již je součástí sokolnické trojice a vypomoct byla i Feli. Eimee zatím užívá podzimu na zahradě, neb hárá.

Sokolnická pětka :-)

23.9.2012 - Soutěž Svatého Huberta Olovnice

Český pointer a setter klub vybral pro pořádání soutěže Sv. Huberta pěkné terény u Slaného a na startovní listině jsme tedy nesměly s Feli chybět. Zaběhla si celý parkur moc pěkně, dostaly jsme se dokonce i do divoké zvěře a společným snažením jsme se vyšplhaly na 56 bodů a 2. místo! Tímto se Feli kvalifikovala do reprezentace ČR na mistrovství světa Svatého Huberta 2012, který se poběží v říjnu v Srbsku. Držte nám palce, ať se i tam zadaří :-)

Feli vystavující kohouta

22.9.2012 - Field Trial - Gibier Tiré Olovnice

Na velmi nabitý víkend se naše smečka musela rozdělit a bylo složité určit, kdo kam a s kým pojede. Martin si finálně vzal na pomoc Ernyho na sokolnický sraz, který pořádal v Ovčárech u Kolína. Byl to Ernyho první oficielní lov pod sokoly a vedl si výtečně. Jeho chuť lovit mu neubíraly ani těžké terény porostu řepy.

Se mnou na klubovou soutěž FT-GT vyrazily holky Feli, Eimee a Patty. Všechny bojovaly statečně, ale pouze Eimee v těžkých povětrnostních podmínkách dokázala najít, vystavit a dopracovat koroptvičky! Je to mladinká fena, která již nyní prokazuje, co jí rodiče předali. Přísnými rozhodčími byla ohodnocena krásnými 11 body - Velmi dobře, 2. místo!

Martin, Erny a terček Eimee vystavuje

20.9.2012 - Lovy na holuby

Již od 1.8. chodí Feli s Martinem pravidelně brzy ráno na lov hřivnáčů. Dnes se mimo úlovku povedla i fotečka :-)

Feli s hřivnáčem

16.9.2012 - Klubové podzimní zkoušky ČPSK Dubeč

Když už je Feli v té zkouškové náladě a kondici, přihlásila jsem ji na klubové podzimní zkoušky do Dubče u Prahy. Svým výkonem mě nezklamala ani po tolik náročné sobotě a vystřihla si všechny disciplíny jako mazák a s radostí. Jako jediná na společném honě vystavila a dopracovala dva kusy zvěře (bažanta i zajíce!) a celkově se umístila na 4. místě v I. ceně se 287 body! Opět mě jen utvrdila v tom, jak velký spoleh na ní je a že jsem si ji neotrávila pracovat ani po těch všech "neanglických" úkolech v lese!

Návrat po společném honu Přinášení kachny z hluboké vody

15.9.2012 - Hony na kachny

Sezóna honů na kachny započala a my ji zahájili tuto sobotu brzy z rána v Pátku. Martin vyrazil s Fel a po mém boku pracoval zase Frodo. Během 4 lečí si oba pěkně zalovili a vypomohli tak 74 kusům na výřadě.
Odpoledne pak oba zvládli 2 leče u nás v Mlázovicích, kde si Frodíka převzala zase mamka a já Felínu ;-) Celý lovecký den jsme zakončili se setměním na tahu kachen na mlázovickém rybníku. Je až neuvěřitelné kolik energie a chuti pracovat ti psi mají - druhý den ráno totiž oba vyjeli ještě na dohledávky a ani jeden nepřišel s prázdnou!

Martin a Feli Feli předává aport Frodo s kachnou

8.-9.9.2012 - Všestranné zkoušky ohařů Kolín

Abychom si dokázaly, že náš úspěch na Moravě nebyla náhoda, prošly jsme si s Feli ještě jedny všestranné zkoušky v jiném prostředí s jinými rozhodčími. Feli opět předvedla její standartní excelentní práci, přihlížející korona té malé srdnaté setřici fandila po oba dny, já rostla pýchou po každé disciplíně a finálně nám přibyl další řádek v průkazu původu: 1. cena, 451 bodů, 6. místo! Je to radost vézt na zkouškách takovou osobnost jako je naše FELÍNA! :-)

Feli na velkém poli Feli a aport srstnaté Spokojená dvojce :-)

3.9.2012 - Erny již sokolničí

Feli a Erny při výcviku sokola Erny sokolník ;-)

1.9.2012 - Speciální zkoušky z vodní práce Kleneč

Několik týdnů u nás pobývala vypůjčená Anglická setra Kiss, vlastním jménem Patty z Lodínských luhů, aby se připravila na další zkoušky z výkonu. Byla učenlivá, a tak jsme spolu tuto sobotu zvládly speciální zkoušky z vodní práce v krásných 92 bodech, I.ceně a celkově jsme obsadily 2. místo! Teď již bude svému pánovi fajn pomocníkem na lovu kachen a bažantů :-)

Patty na SZVP

30.8.2012 - Mladí se také snaží

Erny s bažantem Eimee s bažantem Erny s kachnou Eimee s kachnou

24.-25.8.2012 - Klubové všestranné zkoušky MSKAO Lednicko-valtický areál

Tam, kde se mnou Fel trávila má studentská léta, jsme se vydaly opět společně složit zkoušky nejvyšší - všestranné. V nádherném prostředí loveckého zámečku Rendez vous jsme v sobotu nastoupily plnit lesní disciplíny. S naprostým klidem a rozvahou si postupně plnila všechny zadané úkoly a soudcovská tabulka se tak vyplnila téměř samým čtyřkami. Nebýt té proklaté ohrádky, kde je časový limit a kde si vysloužila známku 1... Druhý den, kdy na nás čekaly již rozumnější disciplíny, jsme se pustily na vodu a pole. Obé je její doménou a tak se předvedla jak správný angličan má, nenechala bez povšimnutí ani jednoho z bažantů (celkem 4) a ukázala pravý setří koncert typického hledání a vystavování. Feli dala rozhodně najevo, že je lovec tělem i duší a že i malý pes má ohromné srdce. Sklízela právem obdiv a vzájemná spolupráce a důvěra byla 100%. Bylo mi velikou ctí si těmito zkouškami projít právě s ní a zůstane mi tento zážitek navždy v paměti. Feli se poslední srpnový víkend stala všestranným ohařem s úžasnými 461 body!

Feli - návrat z vlečky s liškou Feli - návrat z vlečky se zajícem Feli - šoulačka Foto Majda Varhánková

18.8.2012 - Lesní zkoušky bažantnice Kinský dal Borgo

V rámci příprav Fel na kariéru všestranného ohaře, chodil s námi trénovat do lesa i Frodo. Vzhledem k tomu, že neměl žádné potíže s tím si vzpomenout po 4 letech jak se vypracovávají vlečky ani barva a navíc ho to všechno bavilo, přihlásila jsem i jeho na lesní zkoušky, které jako takové ještě ve výčtu všech úspěchů neměl. S rozvahou a jistotou si tyto zkoušky v nadměrně zazvěřené bažantnici splnil se 210 body!

Fel, která se rozhodla hárat o 2 měsíce dříve, to taktak stihla na lesní zkoušky, ovšem s hlavou plnou mateřství, a tak měla drobné zaváhání na ohrádce a zkoušky pak doběhla s přehledem do lovecké upotřebitelnosti...

Feli na ohrádce Frodo na ohrádce

Vyhlášení výsledků  Foto OMS Hradec Králové

17.7.2012 - Dovolená i se psy

 

15.7.2012 - Víkend u Egara

Egar od Mlázovické tvrze Egar Egar od Mlázovické tvrze

Nero, Egar, Eimee, Fai a Erny

14.7.2012 - Národní výstava Mladá Boleslav

Další z odchovánků, který vzorně reprezentoval naši chovatelskou stanici byl Elwin, kdy na národní výstavě v Mladé Boleslavi od přísné rozhodčí Hany Kunfalvi obdržel nádherné hodnocení Výborný 1 CAJC!!! Již tedy  všichni mladí z posledního vrhu, kteří byli posouzeni na výstavě si odnesli juniorský titul krásy!

Elwin od Mlázovické tvrze

10.7.2012 - Nové želízko v chovu!

S hrdostí mohu oznámit, že po splnění všech podmínek chovnosti se naše Eimee stává pokračovatelkou chovu šikovných anglických setrů! V jejích 15 měsících je držitelkou dvou titulů krásy CAJC, jednoho titulu práce CACT a RTG DKK s výsledkem 0/0!!! Chovatelské snažení bylo naplněno :-)

Feli a Eimee

7.7.2012 - Pohodové cvičení v Mlázovicích

Feli s liškou Frodo s liškou Kynologický pomocník :-) Bez pomocníka to nejde!

5.7.2012 - Elwin v Úmyslovicích

Elwin, Fai, Erny a Eimee

2.7.2012 - Tréninky na rybníce

Erny ve vodě Patty a Eimee u vody

30.6.2012 - Národní výstava Klatovy

Za tropického vedra se vydala reprezentovat naší chovatelskou stanici na národní výstavu do Klatov naše Engee, kde zabojovala a odnesla si od paní rozhodčí Dagmar Sitterové nádherný posudek, známku Výborná 1 a CAJC! Je to již třetí jedinec z vrhu E, který vlastní kartičku s juniorským titulem krásy - jsem na ni pyšná! :-)

Engee - Výborná 1, CAJC!

21.6.2012 - Ani v létě nezahálíme...

Eimee s aportem Frodo se zajícem

Mlázovická parta jde z výcviku :-) Erny v akci

27.5.2012 - Klubová výstava SPKS Radošovce

Na slovenské klubové výstavě se v neděli předvedl náš Egar. Paní rozhodčí Marianne Gyárfás z Maďarska mu bez váhání udělila Výborný 1 a titul CAJC!!! Je to další z odchovánků, který se právem pyšní titulem krásy. Gratuluji synku :-)

Egar - Výborný 1 CAJC

26.5.2012 - Na vodě a v lese

Během těchto horkých dní jsme tréninky přesunuli na vodu a do stínu lesa.

Eimee na vodě Frodo na ohrádce Feli na vlečce

20.5.2012 - Polabské derby ohařů Úmyslovice

Jarní kynologické řádění jsme se rozhodli zakončit na 57. ročníku Polabském derby ohařů, který tento rok pořádalo OMS Nymburk a to navíc v honitbě MS Úmyslovice! Jedná se o soutěž, kam se nominují nejlepší mladí psi z okresů Nymburk, Kolín, Kutná Hora a Mladá Boleslav na předešlých zkouškách vloh. My s Eimee a Ernym jsme ale startovali jako jednotlivci a ne za okres... V šílených podmínkách 27 °C předvedli oba nadstandartní výkon a ač byl každý z nich hodnocen jinými rozhodčími, získali opět stejné známky a tudíž stejný počet bodů. Tímto byl Erny opět o pouhé písmenko ve jméně poražen svou sestrou a zkoušky zakončili tedy takto:

Eimee - 221 bodů, I.cena, CACT

Erny - 221 bodů, I. cena, Res. CACT

 Eimee CACT, Erny Res. CACT 

13.5.2012 - Klubová výstava ČPSK Panenské Břežany

Mezi prestižní akce roku rozhodně patří Klubová výstava v Panenských Břežanech. Na moc pěkně zorganizované akci se prezentovali tři jedinci z naší chovatelské stanice a rozhodně se nemají za co stydět. Španělská rozhodčí paní Julia Bongo pečlivě ohodnotila naše mladé takto:

Eimee - Výborná 1, CAJC

Engee - Velmi dobrá 3

Elwin - Výborný 4

Eimee - Výborná 1, CAJC Engee - Velmi dobrá Elwin - Výborný

8.5.2012 - Klubové zkoušky vloh Uhříněves

Na klubové zkoušky vloh jsem přihlásila tři psy. Martin si odvedl Ernyho, já si samozřejmě vedla Eimee a na start se prvně postavil i Gandalf. Ten do naší smečky přibyl před pěti týdny, intenzivně se připravoval, aby to, co se hlavně s Felínou naučil, zúročil na jarních zkouškách. Zabojovali moc pěkně všichni naši svěřenci, byli rozhodčími pochváleni a mezi 24 psy skočili následovně:

Eimee - 225 bodů, I.cena, Vítěz zkoušek

Erny - 225 bodů, I. cena, 2. místo

Gandalf Leslie Leven - 204 bodů, I. cena, 9. místo

Eimee - 1.místo, Erny - 2.místo 

1.5.2012 -Jarní pohár ČPSK Únětice

Již tradiční klání mladých psů se nemohlo obejít bez naší účasti. Vedla jsem tentokrát oba psy já, měli přiděleni moc pěkné terény, spravedlivé a přísné rozhodčí a předvedli se excelentně. Ač byla Eimee dle hodnocení rozhodčích nejlepší ze skupiny, legendární zkouškové štěstí ji minulo, a tak soutěž dokončil jen Erny a to s 201 body v I. ceně a na nádherném 2. místě!!!

Erny - 2. místo Foto Michal Popelka

14.-15.4.2012 - Field Trials Ratenice

Na prvních klubových FT se pěkně předvedli všichni naši setři, každý si ten alespoň jeden bod vypracoval, ale ke konečnému diplomu se domohl pouze Erny... Je to šikula, a tak si na roce věku pod vedením Martina vyběhal 11 bodů a hodnocení Velmi dobře!!! Bravo synku :-)

Fai v Ratenicích Erny v Ratenicích Martin a Erny po běhu

Janina a Eimee po běhu Hanka a Engee před během Fandit s námi byla i Engee s Hančou.

6.4.2012 - Zkoušky jsou za dveřmi

Od poloviny dubna se budou naši psi účasnit různých soutěží a zkoušek z výkonu. Mladí se tedy v poli intenzivně připravují se starými zkušenými a jde jim to výtečně.

Frodo & Eimee Feli & Eimee

1.4.2012 - Jarní svod Horní Počernice

Tak první podmínku pro vstup do zkouškové kariéry mají naši nejmladší úspěšně za sebou.

18.3.2012 - Jaro vážně přišlo

11.3.2012 - Mlázovický trénink

Dalším z tréninkových víkendů v Mlázovicích si prošly jen holky, poněvač Eimee hárá a kluci by nás rušili. ;-) Jako fajn výhodu v tomto období bez krytiny beru naše strouhy, kde nacházíme divoké přirozeně reagující kachny.

Eimee a kachny

6.3.2012 - Nadaná Eimee

Svižné rychlé postupování podědila Eimee po tátovi Finovi - ubíhající kohout ji tak nikdy neunikne...

                Eimee                                            Fino

Eimee Fino

25.2.2012 - V hlavní roli Erny od Mlázovické tvrze

Tentokrát jsem oko objektivu zaměřila na Ernyho, kterého si vzal do tréninku Martin. Vede si v poli stejně skvěle jako jeho sestra Eimee, a tak téměř denně pilují na jarní soutěže.

Erny od Mlázovické tvrze Erny 

18.2.2012 - Mlázovický revír

Takřka každý den si uvědomuji, jakou nedocenitelnou možnost mám, když své psy mohu cvičit v mém domovském sdružení, kde mi vycházejí vstříct  a dokonce podporují jakkoli požádám. Vzájemné pochopení funguje, a tak já mám revír volně k dispozici a hospodář se zase může spolehnout, že bude mít dostatek lovecky upotřebitelných psů na honě, tak jak to ukládá zákon.
Kdykoli mi čas dovolí, zajet trénovat do Mlázovic, vyrazím a s sebou vezu co nejvíce šikulů. Tento víkend vyšli do mlázovických polí Frodo, Feli a Eimee. Jakou však etudu hledání, vystavování a přiznávání tří angličanů najednou mi předvedou, na to jsem ještě připravená nebyla. Jejich vzájemná spolupráce v terénu byla dokonalá, a tak mi vyhledali 6 kachen, 1 zajíce, 3 bažanty a dokonce hejnko koroptví! Vše vystaveno a vyklidováno, včetně malé Eimee. Takový zážitek naštěstí hluboce přehluší i taková setkání, kdy mi jinde zelený mužík mává kulovnicí před obličejem se slovy: "Uvažte to, nebo je zastřelím!"

Frodo, Feli a Eimee Vystavení kachen na strouze, kde na druhém břehu přiznávají kolegyně.

4.2.2012 - DuoCACIB Brno

Na mezinárodní výstavu psů do Brna jsem přihlásila již po uzávěrce jen malou Eimee, a to jen po dlouhém přemlouvání našeho okolí... Myslím, že se to vyplatilo a fešanda si ze své první výstavy veze nádherný posudek, titul juniorského čekatele šampiona krásy, medaili a pohár - pěkný nástup do nové sezóny!

Eimee od Mlázovické tvrze Výborná 1, CAJC, BOJ
Výška 59cm, skus nůžkový, chrup úplný, elegantní drobnější fena, harmonicky stavěná, ušlechtilá hlava, dobře nasazené ucho, stř. silný krk bez volné kůže, kohoutek naznačen, pevná linie hřbetu, oháňka dobře nasazena, hrudník dostatečně hluboký, úhlení končetin správné, vydatná mechanika pohybu, osrstění standartní.

Drobnou fotoreportáž z brněnského výstaviště najdete opět na Rajčeti.

 

25.1.2012 - Divná zima

Jediné co mě "podkrkonošáka" může v této blátivé zimě bez sněhu utěšit, že kontinuálně pokračuje výcvik naší omladiny...

Eimee

7.1.2012 - Myslivecký ples MS Dobrá Voda

Drobná prezentace anglických ohařů a sokolnictví proběhla v úvodu mysliveckého plesu v Dobré Vodě u Hořic. Za setry reprezentovala Feli, za pointery Anuschka a za sokoly Španělka :-)

Fai & Anuschka na přehlídce loveckých psů

7.1.2012 - Poslední hon MS Ostříž Mlázovice

Na posledním honě v domovském sdružení se mohl vydovádět jen Frodo, protože Feli si uhnala zánět dásní a celodenní zátěž by pro ni nebyla dobrá. Frodo ale svou roli zvládl pochopitelně bravurně a dopomohl ke 150 bažantům na výřadu!

Frodo Foto Michal Hrnčíř

1.1.2012 - Pour féliciter 2012

Pour féliciter 2012