Aktuality 2011

 

31.12.2011 - Silvestrovský trénink

Na výcvik k nám přijel mladý tricolorek Erny a mám tak možnost pozorovat dalšího odchovánka při práci v poli. Musím se spokojeností v duši konstatovat, že po pracovní stránce se Eimee, Engee, Erny i Egar (Elwina jsem neviděla) povedli. Všichni vystavují i přiznávají a jejich chuť lovit je nepřehlédnutelná. Navíc jsou až kupodivu lehce ovladatelní a čeho si cením nejvíce, při hledání používají již nyní loveckou chytrost, se kterou zpracovávají zadaný terén jak staří zkušení psi. Toť malá chovatelská třešinka na závěr roku i s krátkým videem, jak štěňata přiznávají vystavující Felíně :-)

Erny s Feli

29.12.2011 - Sokolnické setkání Židlochovice

Na závěr sezóny pro naši sokolici jsme ji vyvezli do bažantnice do Židlochovic. Za profesionální pomoci Felíny si tak mohla ulovit svého posledního kohouta a důstojně tak holky završily sokolnickou sezónu. Přihlížet byla i malá Eimee, ta ale spolupracovat s dravcem bude umět až za rok.

Fai

11.12.2011 - První sokolnické setkání v MS Ostříž Mlázovice

Historicky první sokolnické setkání se odehrálo v honitbách mlázovických za vydatné pomoci členů MS Ostříž Mlázovice. Celkem 8 sokolníků se svými dravci se vydalo v neděli lovit a za soumraku jsme se zase všichni v pořádku sešli u výřadu 7 ks pernaté zvěře. Během celého prosluněného dne jsme si rozhodně nemohli stěžovat na nepřítomnost zvěře, neb jsme viděli srnčí, zajíce, kachny, bažanty a dokonce i koroptve! Doufám, že se mi i příští rok podaří podobné lovy zorganizovat a nadšení místních myslivců nezklamat...

10.12.2011 - Hon na drobnou zvěř MS Ostříž Mlázovice

O týden později jsme ve stejném složení vyšli opět do polí. Scénář byl jasný a v 5 lečích se tentokrát ulovilo 76 bažantů. Není nic hezčího než vidět šťastné a hrdé dva setry vypracovávat a dohledávat zvěř s takovou precizností a chutí, jakou Feli a Frodo mají.

Frodo Fai Leslie Leven Foto JV a Michal Hrnčíř

3.12.2011 - Hlavní hon MS Ostříž Mlázovice

Hlavní hon v Mlázovicích je vždy důstojný lov se všemi mysliveckými tradicemi, které k takové velké akci patří. Všichni účastníci si vždy zaručeně odnášejí spousty loveckých zážitků, stejně tak jako i my od Mlázovické tvrze. Dnes do honitby vyšla Felína po mém boku a Frodo s tátou, a s vysokým nasazením se přičinili o 298 ks bažantí zvěře a 4 zajíce na výřadě.

Fai Leslie Leven Foto JV a Michal Hrnčíř

30.11.2011 - Hon na kachny Poděbrady

Závěrečný tah kachen už byl drobně znepříjemněn klesající teplotou, ale ani ta Felíně nevadila při dohledávkách v rybníku. Je to prostě lovec tělem i duší a za zvěří si jde tzv. "hlava nehlava" a to je ten charakter psa, kterého si nadmíru ceníme!

26.11.2011 - Sokolnické setkání Dymokury

Ani na menším opakování povedených lovů v Dymokurech jsme nechyběli. Vodím s námi vždy i jedno ze štěňat, aby si už zvykali na lovecké dění, které je příští rok nemine...

19.11.2011 - První hon na bažanty Mlázovice

Na úvodní hon v mém mlázovickém mysliveckém sdružení jsme vyšli jen s Frodem, Fel ještě dohárávala, tak mi odjezd bez ní musela odpustit. Frodo mi dělal radost po celý den a vypracovával bažanty v jeho standartním stylu. Opět mi potvrdil, že jeho vylomeniny v jeho mladickém věku stály za to přečkat :-) Je na něho 100% spoleh a dohledávky dělá s vysokou elegancí. Výřad dnes čítal 76 ks bažantí zvěře a bohužel se musíme obejít bez fotek, aparát s flintou prostě nestíhám...

Janina Frodo Foto Michal Hrnčíř

12.11.2011 - Sokolnické setkání Pátek

Naše střediskové setkání v Pátku je vždy velkou příjemnou akcí a o to více byl jeho průběh příjemnější, když vyšlo nádherné počasí, ze kterého máme spousty krásných fotek od šikovné Markéty Sousedíkové. Hořká událost, která bohužel proběhla na samý konec dne však zaslouží samostatnou reportáž...

5.11.2011 - Hon na drobnou zvěř Pátek

Na hon do Pátku vyrazila jen Fel s Martinem a podávali mi v průběhu zprávy do Mělníka formou MMS. Jednu z nich pověsím i zde...

Feli se zajícem

2.11.2011 - Hon na kachny Poděbrady

Středeční tahy kachen si letos nenecháváme ujít. Nutnost dalšího lovecky upotřebitelného psa se nám jen potvrzuje.

28.-29.10.2011 - Sokolnické setkání Dymokury

Další ze sokolnických setkání z našeho kraje je toto dvoudenní v Dymokurech.

Fai Leslie Leven

22.10.2011 - Soutěž svatého Huberta Konopiště

Abychom si s Fel alespoň trochu napravily náladu, vyrazily jsem na Konopiště, kde Klub Bretaňských ohařů pořádal již v tradiční termín soutěž svatého Huberta. Hustá mlha se snažila překazit náš společný parkur, ale i přesto si hlavně Felína odnesla vysoký počet bodů, který nás obě vystoupal na vítěznou příčku! Feli si tedy odvezla zlatý pohár a moc pěkně zakončila naši zkouškovou sezónu :-) Mrkněte na Rajče, jak to v honibách Františka Ferdinanda d'Este vypadalo.

4.-16.10.2011 - Mistrovství světa v lovu s ohaři Cazalis Francie

Celoroční těšení a přípravy na nevětší klání ohařů v kynologické velkozemi se 3 týdny před odletem obrátily a odehrály úplně jinak... Ač si Felína i po své mateřské pauze včas nabodovala, aby mohla na letošním mistrovství startovat, odletěla jsem do Bordeaux sama. Složitá přeprava psů, daleká cesta, finanční náročnost a neznalost terénů to byly hlavní důvody proč se český tým anglických ohařů nedostavil do Cazalis :-( Jela jsem tedy alespoň na zkušenou a čerpala zkušenosti z pozice diváka a překladatele rozhodčích. Malou fotoreportáž přináším na Rajčeti.

10.10.2011 - Setří parta

Takto nějak to doma vypadá, když je venku psí počasí, že by ani psa nevyhnal! ;-D

8.10.2011 - Hon na kachny Pátek

Svěřila jsem své již vycvičené psy do vhodných rukou a zabývám se těmi, co nějakou práci budou ještě potřebovat, aby chodili lovit už příští podzim... Tímto Martin vyjel s Feli na kachny, a tolik hrdý a spokojený návrat jsem ani nečekala :-)

6.10.2011 - Mezinárodní sokolnické setkání Opočno

Pro mou profesní vytíženost pro mě bylo letos nemožné, abych vyrazila na tolik tradiční Opočno :-( Vyslala jsem tedy alespoň Martina s Felínou, kteří si čtvrteční lovy užili se sokolem šahinem. Za foto děkuji Páv Lučištník!

2.10.2011 - Krajská výstava Plzeň

První šikovnou vlaštovkou na poli výstavním byla "naše" Engee, která se jakožto dorostenec velice odvážně zúčasnila krajské výstavy v Plzni. Odnesla si parádní posudek s hodnocením VELMI NADĚJNÁ 1 a medaili! Majitelce Hance děkujeme za prezentaci!

1.10.2011 - Sokolnické setkání Podmoky

Vzhledem k tomu, že se všechny lovy odehrávají v okolí našeho domova, bylo by škoda se neúčastnit. Ovšem meteo-předpověď avízovala vysoké teploty, které se vyplnily, což psům ubíralo na vitalitě. Lovecká vášeň je ale jejich hnací motor a tak si Feli zase dobře zalovila. Malá fotoreportáž tradičně na Rajčeti.

 

1.10.2011 - Hon na kachny Obora

Letos více než kdy dříve pociťuji zoufalý nedostatek lovecky upotřebitelných psů na našem dvoře. Byla jsem pozvána na další kachní hon do sousedního sdružení, kam jsem nemohla vyrazit a tak jsem tam vyslala natěšeného Froda pod vedením mé mamky. Jelikož si mamča s Frodíkem rozumí a Frodo s ní spolupracuje na 100%, přededli jako tým báječnou práci vysoce kladně ohodnocenou přihlížejícími myslivci. Jsou tam pozvání na celý zbytek sezóny, což oba jistě využijí. Jsem na ně pyšná!

28.9.2011 - Sokolnické setkání Cerekvice

Ač byla středa sváteční, musela jsem do práce a Martin neodolal a vytáhl sokola a Feli na lov. I když zvěře moc neviděli, přijel celý nadšený z parádní, spolehlivé a neúnavné práce Felíny. Jsem opravdu ráda, že si tak rozumí :-)

25.9.2011 - Sokolnické setkání Jestřábí Lhota

Podzimní akce se nám trochu kříží v termínech, a tak druhý den víkendu již patřil sokolnickému lovu u Kolína, kde akci opět organizoval Martin. Na čumendu jsem vzala i mladíky, jen ať si zvykají, že život s námi nebude válenda... Feli, si dovolím říci, excelovala a to je důvod, proč jsme daly přednost lovům, kde si může zařádit na divoké zvěři. Několik fotek je na Rajčeti.

24.9.2011 - Field Trials - Gibiér Tiré Olovnice

Poslední letošní klubový FT se konal na Kladně, kam jsem vyrazila s Feli a omladinou. Je to pro nás již spíše společenská záležitost, ale když by se nějaké body povedly, je to vždy fajn. Ovšem tentokráte jsme s Felínou okusily tu hořkost přísných pravidel, kdy jsme se v poli proběhly pouhých 1,5 minuty pro hrubou chybu partnera (vyražený bažant) a byly jsme eliminovány spolu s ním :-( Nicméně pěkná sobota s fajn lidmi a mlázovickými odchovánky to stejně byla! Mimo Egara a Eimee tam přijela i Engee a Erny a jejich polobratři Artu a Arakain. Za fotky děkuji Hance.

(Z leva: Fai, Erny, Engee)

18.9.2011 - Sokolnické setkání Ovčáry

V neděli jsme už všichni sešli v Ovčárech u Kolína na sokolnickém setkání, které Martin organizoval. Feli už se pod sokolem nemá co učit, za to Anuschky je to první sezóna a specifické nároky na práci psa pro sokolníka si musí ještě hodně zažít.

17.9.2011 - První hon na kachny Mlázovice

I v našem mysliveckém sdružení započala lovecká sezóna a my jsme ji v Mlázovicích otevřeli s Frodem. Ač se snažil a zvedal z hladiny i z rákosí ze všech sil, na výřadě spočinula pouze jedna kachna. Příště si zaaportuje snad více :-) Feli jsem musela nechat k dispozici Martinovi, který vyrazil do Ovčár na bažanty se sokolem.

10.9.2011 - Sokolnické setkání Třebusice

Nemohli jsme zklamat našeho kamaráda Láďu a nepřijet na jeho první sokolnické setkání. Z kachen jsme jen doma vyměnili vybavení a psí osazenstvo a vydali se k Slanému za kamarády sokolníky. Těžké povětrnostní podmínky (dusno a bezvětří) a ještě těžší terény (metr vysoký porost řepy) byly příčinou rychlé únavy nás a hlavně psů, a tak jsme se k večeru poklonili chytré zvěři, která všechna zůstala v honitbě... :-)

10.9.2011 - Hon na kachny Pátek

První hon sezóny jsme s Martinem absolvovali v jeho mysliveckém sdružení v Pátku. S námi se zúčastnila pouze Felína, která rozhodně nezapomněla, jak se dohledává na hluboké vodě, v rákosí nebo v řepě. Její nadšení a radost z práce je právě to, proč na hony chodíme a tato sobota jí to naplnila bezezbytku. Výřad čítal 74 kachen a vysoké procento dohledaných kusů patřilo právě jí!

9.9.2011 - Ze života našich psů...

3.9.2011 - Návštěva naší Engee

Dokonce i Engee k nám vážila dalekou cestu od Rokycan a přijela se ukázat, jaká je velká slečna. Jak jsme předpokládali, je to věrná kopie své matky, s naprosto černým okem, kompletně přezubená - plnochrupá, bez vad v kostře. Je to pěkný mamánek a vodomil - prostě malá Feli... ;-D Takže Engee, brzy (na Kladně) naviděnou!

Engee

2.9.2011 - Krátké tréninky omladiny

Už i naši nejmladší chodí na krátké tréninky do pole a na vodu, zahálet se nesmí...

Egar

21.8.2011 - Soutěž Svatého Huberta Dubany

Neděle zase patřila Felíně, opět po roce se předvedla na nominační soutěži na Mistrovství světa Sv. Huberta. Povětrnostní podmínky nebyly příznivé a stejně tak i přítomnost pernaté zvěře... Během našeho parkuru jsme našly jen jednoho zajíce. :-/ Nicméně body se sbírají i bez střelby, a tak jsme se umístily na 2. místě se 49 body! Tímto si i Fel odvezla svůj pohár z veleúspěšného víkendu na Pardubicku. :-) Fotoreportáže jsou opět na Rajčeti.

Fai Leslie Leven

20.8.2011 - Memoriál Josefa Luxe Dubany

Tento víkend můžeme považovat za počátek lovecko-zkouškové sezóny, kdy se v sobotu předvedly na poli soutěžním naše Anuschka a vypůjčená Patty. Na zkouškách vloh pořádané Klubem Bretaňských ohařů letos vládla velmi přísná atmosféra rozhodčích a zároveň tragický nedostatek divoké zvěře. Přesto byly výsledky našeho týmu velmi potěšující... Anuschka totiž předvedla, že se potatila a za její excelentní vytrvalecký výkon byla ohodnocena jako VÍTĚZ zkoušek s titulem CACT! Za její kodici v teprve roce věku má však naprostou zásluhu Martin, který se ji nadmíru věnuje a její vlohy nechá rozvíjet.

Již na jaře jsem začala trénovat anglickou setru Patty z Lodínských luhů (Kissy), která však mé zkouškové plány bojkotovala háráním. Tímto se předvedla až v Dubanech a vyběhala si moc pěkné 2. místo s 208 body v I.ceně! Práce našich psů byla zúročena a já jsem samozřejmě moc spokojená...

8.8.2011 - Přípravy na sezónu

Obě dospělé feny Feli a Anuschka chodí téměř denně do zvěře na letišti, kde mají možnost (každá ve svém stylu) vypracovat jak koroptve, tak i bažantí zvěř. Letos nás mile překvapují svými početnými stavy, ale stálá přítomnost kuřat nám nedovoluje pouštět do určitých zón naši omladinu! To že Eimee i Egar vystavují nás již stihli přesvědčit na křepelkách.

Feli na koroptvích

30.7.2011 - Elwin Opočenský

Jako první se na svou rodinku přijel podívat Elwin. Je z něho moc pěkný klouček s překrásnou setří hlavou. Jsme supr rádi, že s žádnými našimi odchovánky neztrácíme kontakt a o všech máme ty nejlepší zprávy :-)

Elwin

16.7.2011 - Trénink vůdců

Feli je již po mateřských povinnostech opět v lovecké kondici, a tak trénujeme i my, aby podzimní soutěže dopadly co nejlépe. Psí omladina zase zkouší, k čemu ten nos vlastně mají a naštěstí jim to jde lépe než naše střelba... ;-D

28.6.2011 - Významný den :-)

Datum, které nejen připomíná, že naše psí omladina slaví 3. měsíc života, ale zaznamenává do historie naší chovatelské stanice velkou změnu. Přátelé kamarádi, ode dneška nás hledejte na nové adrese: Úmyslovice 89 v okrese Nymburk. Naše flekatá smečka si společně se sokoly dělí necelých 2.700 m2 zahrady a neméně zajímavé jsou i terény za plotem - kodrcání kohoutů se ozývá celý den! Na mlázovickém dvoře nicméně zůstává věrňoch Frodo, aby nebylo mamce tolik smutno... Je ale jasné, že se tam bude rekreovat čas od času i Egar. Samozřejmě že jméno "Od Mlázovické tvrze" se nemění a bude tak stále připomínat, odkud pochází kořeny našich setříků :-)

Egar Eimee Eimee a Egar

30.5.2011 - Víkend loučení

Nadešel ten víkend "V", kdy se naši piháčkové rozjeli do nových domovů, dělat radost svým novým majitelům. První putovala Engee až do západních Čech a už nám "malá Felína" posílá fotky s kámoškou NKO Astou - do jejího alba nahlédněte zde. Tricolorek Erny se rozhodně nudit nebude, neb na něho v Praze čekali další dva setří ďáblíci a to jen o 4 dny starší. No a Elwin nám zůstává nejblíže, protože jeho nová adresa je Opočno. Martin si přál anglánka po Feli, a tak mu bude patřit Egar. Eimee je zas moje naděje na pokračování chovu... Všem jim přeji hodně štěstí na klikatých cestách životem!

20.5.2011 - PES přítel člověka

Velmi zajímavé číslo prestižního magazínu "Pes přítel člověka" je právě dnes v prodeji a naši psi figurují nejen na titulní straně, kam byla redakcí vyžádána fotografie setra s aportem, ale hlavně uvnitř časopisu, kde se nachází stěžejní článek "Portrét plemene Anglický setr"!

Titulka PES přítel člověka

19.5.2011 - Štěníci :-)

Štěňata se pomalu chystají do nových domovů, i když pravda - více se na jejich odchod připravuji já... Jsou již natetovaná, odčervená a očkovaná a konečně jsem vybrala dva piháčky, kteří zůstanou doma a budou své vlohy rozvíjet po boku své šikovné matky. Omlouvám se tímto zájemcům, kteří do tohoto týdne stále nevěděli, na kterého z budlíků čekají. Výběr rozhodně nebyl lehký a ten pocit zná každý z chovatelů. Z fenek si nechávám píďalku Eimee a z pejsků krasavce Egara. Ostatní štěníci byli dávno rezervováni ještě před jejich narozením a všichni půjdou do myslivosti.

Malá a velká "Felína" Malá Engee je věrná kopie své matky, snad bude i stejně lovecky založená!

15.5.2011 - Klubová výstava ČPSK Panenské Břežany

Na naší klubovou výstavu jsme letos vyjeli reprezentovat pouze s mladou pointerou Anuschkou Cabalia. Setkala se tam se svými neméně povedenými bratry a sestrami, dokonce i matkou Cami a vyběhala si v pěkné konkurenci třídy mladých krásnou Výborně 2! Hezký začátek její kariery :-) Naši fotoreportáž naleznete na našem Rajčeti a další pěkné fotečky od Dity Weinfurtové jsou na http://aragaj.rajce.idnes.cz/Klubova_vystava_15.5.2011/

Anuschka Cabalia

7.5.2011 - Konečně venku

Návrat zimy, sněhu a mínusových teplot nám překazil plány a štěníci museli ještě několik dní přečkat doma. Nyní už si ale užívají zahrady a řádně trénují i strejdu Froda :-) Nové portréty mají v sekci Štěňata.

Štěníci s Frodem

25.4.2011 - Štěňata mají 1 měsíc

Utíká to neskutečně a prcci už jsou jeden měsíc staří. Vrčí, štěkají, vidí, slyší - mají se prostě k světu! Prošli si prvním odčervením a manikúrou. S Feli už chodím na kondiční desetiminutovky na louku za zahrady, už ji lenošení viditelně nebaví... Doma máme ovšem další radost/starost, vylíhlo se první mládě sokola stěhovavého - další generace lovců se u nás vyvíjí bok po boku :-) Více informací zde.

Štěňata 1 měsíc

17.4.2011 - Jarní svod psů Sezemice

Naše pointera Anuschka už si prošla první povinností ohaře, kterou je jarní svod. Byla shledána jako typická, plnochrupá, klidná, 60 cm vysoká... Podobné hodnocemí si odnesla i setřice Patty. Holky mají teď před sebou předvedení na Klubové výstavě a samozřejmě zkoušky z výkonu. Anuschka se na svých 8 měsíců nejeví vůbec špatně, své vrozené vlohy rozvíjí takřka denně na divokých bažantech a vypadá to následovně:

Anuschka vystavující

16.4.2011 - Průběžné info...

Štěníkům jsem již přidělila jména, snad na ně budou dobře slyšet! :-D Už se jim prořezávají zoubky a snaží se o první nemotorné hry. Feli je neskutečně trpělivá a pečlivá, ale už na ní vidím, že by tůze ráda za těmi bažanty s námi. Nové fotky jsou přidány do sekce Štěňata.

11.4.2011 - Štěňata mají 2 týdny

Štěňátka dnes dovršila 14. den věku, mají v průměru 1,5 kg a už se jim rozlepují očka. Budou všechna hodně stříkaná a trikolorní barvu si zatím drží pejsek s jednou fenkou. Aktuální fotografie již tradičně na Rajčeti.

9.-10.4.2011 - Národní Field Trials Pečky

Vzhledem k tomu, že momentálně nemám s čím běhat po polích, cvičím další angličanku kamarádovi, kterou připravuji na její roli lovce. Naše první vystoupení na veřejnosti dopadlo bezvadně a to hned na klubových FT u Kolína, kde si Kissy odnesla diplom s následujícím výsledkem: Patty z Lodínských luhů - FT Derby - 10 bodů - známka Dobře. Fence je 14 měsíců a čekají ji další zkoušky, kde by měla předvést co v ní je. Fotografie z celého báječného víkendu mezi báječnými lidmi jsou na Rajčeti.

1.4.2011 - Štěníci

"Je nám 5 dní a rozhodně se v jídle neupejpáme!" Kluci již nabrali od porodu v průměru kolem 200g a holky mají navrch 150g. Břicháčci to jsou každopádně všichni :-) Zatím se do tricolory vybarvila jedna fenka a jeden pejsek.

Co si to ti kluci břichatí povídají?

30.3.2011 - Jarní trénink

Feli se zodpovědně věnuje svým potomkům, zatímco mladá Anuschka již započala svoji jarním přípravu na soutěže a zkoušky. Snaží se, ale mají toho s Martinem ještě hodně před sebou. Hlavní problémy, které výcvik komplikují je zatím nízký kryt a nedostatek pernaté zvěře :-/

Start

28.3.2011 - Štěňátka jsou na světě!

V noci z neděle na pondělí se nám narodili dlouho očekávaná štěňátka po Fai X Fino - vrh E! V naprostém poklidu a zcela přirozeně přišlo na svět 5 bílých klubíček, z toho jsou 3 pejsci a 2 fenečky. Jsou si všechna náramně podobná, s černými znaky na hlavičkách, kde se jistě u některých po několika dnech vybarví třetí hnědá barva. Budou tedy po rodičích v barvách bluebelton a tricolor. Psí mamina již prošla poporodním RTG a je v pořádku, stejně jako břichatí buclíci. Jsou všechna již hodně dopředu zadaná a doma zcela jistě zůstane jedna z feneček. Více fotografií na Rajčeti.

Štěňata vrhu E

11.3.2011 - Vyčkávací čas

Felínka zvládá její stav výborně, jen to bříško trochu překáží... Toť krátké info, že je vše OK :-)

"Jsem jak soudek a ty mě fotíš..."

27.2.2011 - Vzpomínka na minulou zkouškovou sezónu

Velké díky patří Romanu Sedláčkovi, který pěkně natočil a krásně zpracoval videoreportáž ze soutěže Svatého Huberta v Dubanech, kde jsme startovali Martin s Ebi a Já s Feli. Nahlédněte ZDE jak to holkám šlapalo...

23.2.2011 - Felína má oficielně potvrzenou březost!!!

Únor se nese v duchu velkých změn a novinek. I když jsme zpozorovali zásadní změny v chování Felínky, raděj jsme se dnes navečer vydali k veterináři, který nám opravdu potvrdil a ukázal, že je Felda v očekávání! Počty nechtěl zásadně sdělovat, musíme vyčkat do cca 30.3., kdy mají prckové přijít na Svět.

20.2.2011 - Nový člen smečky ANÝ

Byla nám zřejmě souzena a proto na nás čekala sedm měsíců... Naše nová posila se jmenuje Anuschka Cabalia, krásná černobílá fenečka Pointera, která s námi vstupuje do nové výcvikové sezóny a jen čas ukáže, co všechno podědila po více než šikovných rodičích (Brok Nová Hajnice X Cami Pozořice).

Anuschka v rodném domově Aný v novém domově

30.1.2011 - Členská schůze ČPSK

První důležitá akce našeho Pointer a setter klubu tohoto roku.

29.1.2011 - Sky Trial Pátek

Ač by název zněl jako závod, akce u Poděbrad je spíše oficiálním zakončením sezóny se zvěřinovými hody :-)

22.1.2011 - Sky Trial Hrušová

Na tradiční závod sokolů u Vysokého Mýta jsme vyrazili již bez sokolice - potřebuje už svůj klid ve voliéře na snášení... Účast i tak byla hojná a hlavně koncentrace kamarádů vysoká.

21.1.2011 - Sestra Felíny Feleen Leslie Leven

Jsme stále v kontaktu s některými sourozenci naší Felíny a to i s trikolorní Feleen Leslie Leven z Doks. Na vysvětlenou - zmatení jmen došlo u přehození tetovacích čísel, když jsem si přála, aby se má fenečka jmenovala Feleen, bylo toto jméno přiřazeno k jinému štěňátku. I přesto jsem mou Fai Leslie Leven od malinka nazývala Feleen - Felín - Fel. Pravá (dle průkazu původu) Feleen je té mé tak podobná a zřejmě stejně šikovná, že se obě mohou jmenovat stejně :-) Porovnejte sami... Jinak další nové fotky našich sourozenců naleznete v sekci Fena, na stránce dole.

Feleen Leslie Leven Feleen Leslie Leven

16.1.2011 - Zakončení lovecké sezóny

Vyjímečně teplá a slunečná neděle připoměla vyčkávající jaro za dveřmi a celý náš dvůr se na toto roční období začal chystat. Z Moravy jsme přivezli nového sokola k Martinově sokolici, a tak jsme čerstvému páru připravili voliéru - snášení může začít. No a Felína se rozhodla hárat, vše je připraveno...

14.-15.1.2011 - Lovy Uničov a Šilhéřovice

Poslední loveckou akcí v této sezóně jsme měli v programu dvě bažantnice na severní Moravě. Naše oblíbené místo v Šilhéřovicích bylo moc pěknou tečkou za sezónou. Příjemné posezení v loveckém zámečku pak bylo místem bilancování nad uplynulým rokem a návrhů jak ten příští vylepšit. Kamarádi, těšíme se za rok zase v poli! :-)

1.1.2011 - Pour féliciter 2011

 
PF 2011